Nemanja Milovanović (©ARKUS liga)
Nemanja Milovanović (©ARKUS liga)

Crno-beli ne staju, rutinski sa Šamotom, Milovanović se nameće

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.02.23. | 20:14

Arkus Superliga Srbije: Partizan lako dobio Aranđelovčane na Banjici sa 29:24. Najefikasniji je bio Nemanja Milovanović, pojačanje iz Dubočice

Crno-beli rukometaši nastavili su sa pobedama u 2023. godini. Posle trijumfa u Šapcu protiv Metaloplastike u četvrtinalu Kupa, tim Darija Krželja nije imao problema na Banjici sa Šamotom – 29:24 u 17. kolu Arkus Superlige Srbije.

Očekivala se ubedljivija pobeda Partizana, ali dva boda nijednog trenutka nisu dolazile u pitanje. Već sredinom prvog poluvremena bilo je 10:4 za domaćina. Istaklo se pojačanje iz Dubočice Nemanja Milovanović. Novajlija iz Leskovca bio je odličan u sredu, kada je u finišu postigao dva ključna gola za crno-bele, a sada je sa sedam pogodaka, od toga tri sa sedam metara, bio najefikasniji igrač utakmice.

Izabrane vesti

Uroš Kojadinović se pet puta upisao u listu strelaca, dok su Stefan Petrić i Mladen Šotić pogodili po četiri puta mrežu Šamota. Andrej Trnavac je sakupio 11 odbrana. Kod Aranđelovčana, koji se grčevito bore za opstanak, Božidar Leković je bio najbolji sa šest golova, dok su Mirko Damjanović i Nikola Ilić postigli po četiri pogotka. Juniorski reprezentativac Marko Mrdović je imao 11 odbrana.

Radnički iz Kragujevca pobedio je u Prokuplju Topličanin sa 26:22. Boško Stanisavljević je bio naefikasniji sa sedam golova, dok su Miloš Mutavdžić i Miloš Barudžić postigli po šest kod tima Žikice Milosavljevića. Kod domaćina Željko Peić Tukuljac je 10 puta zatresao mrežu gostiju.

Derbi kola igra se sutra (18.00) u Novom Sadu, lider Vojvidina dočekuje Dinamo iz Pančeva, jedini tim koji je savladao Lale u ovom šampionatu.

ARKUS SUPERLIGA SRBIJE – 17. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Rudar Kostolac 36:27 (19:13)

Subota

Partizan – Šamot 29:24 (13:10)

Topličanin – Radnički Kragujevac 22:26 (11:13)

Nedelja

18.00: Vojvodina – Dinamo Pančevo

20.00: Kikinda – Metaloplastika

Ponedeljak

18.00: Proleter Zrenjanin – Obilić

19.00: Dubočica – Jugović



tagovi

RK PartizanRK ŠamotARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara